Siirry sisältöön

Nuoret avaintekijänä menestykseen

Minulla oli tänä viikonloppuna kunnia vetää Vasemmisto-opiskelijat ry:n yleiskokous. Kokouksessa valittiin vuodelle 2019 hallitus ja suunniteltiin toimintaa, mutta erityisesti päivitettiin yhdistyksen poliittinen ohjelma. Hallituksen valmistelemaan poliittisen ohjelman pohjaan tuli runsaasti yli 60 muutosesitystä. Ohjelman käsittelyn yhteydessä käydyt keskustelut olivat monipuolisia ja jäsenten avaukset toivat kaivattua tuoreutta yhdistyksen poliittisiin linjoihin.

Puolueille nuorison merkitys on äärimmäisen suuri, sillä nuoret luovat painetta puolueen politiikalle ja sisäiselle demokratialle uudistua. Valitettavasti nuorten osallistuminen puoluepoliittiseen toimintaan on kuitenkin laskussa ja äänestysprosentti muuta väestöä alhaisempi. Vaikuttaa siis siltä, että puoluepoliittiset organisaatiot eivät tavoita nuoria kuin ennen. Tämä on tilanne myös Varsinais-Suomessa Vasemmistoliiton osalta. Vasemmistolaista nuoriso- ja opiskelijatoimintaa alueella hoitavat pääasiassa puolueen ulkopuoliset järjestöt. Näiden järjestöjen jäsenillä on kuitenkin vahva aatteen palo ja halu vaikuttaa paikalliseen päätöksentekoon.

Nuorten tuoma uudistava vaikutus on täysin korvaamatonta politiikan elinvoimaisuudelle ja siksi meidän on piirinä tehtävä enemmän edistääksemme nuorten poliittisia pyrkimyksiä. Tämän edistämisen pohjalle rakennettu yhteistyö toisi meille tuoreita näkemyksiä ja toimintatapoja.

Tällä hetkellä piirin vasemmistonuoret panostavat merkittävästi Vakka-Suomen toiminnan vahvistamiseen. Tämän tukeminen on tärkeää myös puolueen näkökulmasta. Siksi onkin hienoa, että Uudenkaupungin Vasemmisto on tehnyt runsaasti yhteistyötä nuorten piirijärjestön kanssa tavoitteen edistämiseksi.

Yhteistyötä piirin tasolla lisäämällä voisimme kuitenkin saavuttaa vielä enemmän. Nuorisotyötä tulisi aktivoida koko piirin alueella järjestelmällisesti. Siksi esitänkin, että lisäämme merkittävästi yhteistyötä piirin alueen vasemmistolaisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Tätä yhteistyötä voidaan tehdä lisäämällä yhteisiä tapahtumia, kokousvierailuja ja takaamalla vähintään Varsinais-Suomen Vasemmistonuorille edustusoikeus piirin eri toimielimien kokouksiin.

Nuorison marssin sanoin: “nuoriso valmis on taistelemaan, puolesta luokkansa vapauden”. Tällä hetkellä puolueen toiminta alueella ei valitettavasti näytä nuorille erityisen houkuttelevalta. Meidän on tarpeen puuttua tähän, sillä ilman aktiivisia nuoria aatteemme siirtyminen tuleville sukupolville on heikoissa kantimissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *