Siirry sisältöön

Ehdolla Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi

Hyvät ystävät, olen tänä syksynä ehdolla Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Tehokkaalla ja aktiivisella toiminnalla voimme saavuttaa kolmannen kansanedustajan Vasemmistoliitolle Varsinais-Suomesta!

On hassua ajatella omaa tilannettani vähän runsas 10 vuotta sitten. Olin perusduunari, töissä Postilla jakamassa sanomalehtiä, armeija edessä ja tiedossa tietojenkäsittelytieteen opiskelupaikka yliopistossa. En ymmärtänyt lainkaan, miten suuri risteys elämässäni tuo aika tulisi olemaan. Armeijassa löysin itseni nopeasti varusmiestoimikunnasta, jossa syttyi kiinnostus järjestötoimintaan, joka ei näillä näkymin poistu minusta, ennen kuin itsestäni aika jättää.

Siirryttyäni opiskelemaan etenin nopeasti järjestöissä, useimmiten puheenjohtajan tehtäviin. Puheenjohtajana sain erityisesti kiitosta ihmislähtöisestä johtamistavastani, joka jätti hallituksen jäsenille tilaa kehittää omia tehtäviään ja osallistua oman jaksamisensa ja mielenkiinnon kohteidensa, ei pakon mukaan. Pyrin vahvaan pragmaattisuuteen; opiskelijajärjestöjen hallituksessa ihmiset tulevat vahvasti erilaisista taustoista ja omaavat erilaiset arvomaailmat. Näiden näkemysten yhteensovittaminen tehokkaan hallitustoiminnan takaamiseksi oli mielestäni erityisen kiinnostavaa ja olen sitä kautta oppinut erittäin tärkeitä johtamisen ja neuvottelemisen taitoja.

Kiinnostus politiikkaan syttyi aikanaan ylioppilaskunnan edustajistossa, jossa toimin viimeisen kauteni aikana Vihreä Vasemmisto -edustajistoryhmän ryhmäpuheenjohtajana, sekä ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana. Minut valittiin myös puheenjohtajaksi kahdeksi kaudeksi Vasemmisto-opiskelijat ry:hyn, jossa kauteni päättyy vuoden vaihteessa. Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajana perehdyin erityisesti valtakunnalliseen politiikkaan ja päätöksentekoon. Puheenjohtajuus on myös mahdollistanut minulle koko Suomen kattavan vasemmistolaisen verkoston, joka koostuu sadoista opiskelijoista ja aktiiveista.

Minun on aika siirtyä eteenpäin opiskelijapolitiikasta. Tuoreemmille ajatuksille on tehtävä tilaa, jotta yhdistys säilyy elinvoimaisena ja uudet tavat tehdä asioita pääsevät esiin. Taidot, joita olen kerännyt kymmenen vuoden opiskelijapolitiikkaurani aikana, on aika siirtää puolueen käyttöön. Siksi pyrin Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi.

Tuleva vuosi tuo mukanaan useat vaalit, joista erityisesti eduskuntavaalit kaipaavat merkittävää panostusta piirijärjestöltä. Jotta onnistumme vaaleissa toivotulla tavalla, tarvitsemme Varsinais-Suomessa puheenjohtajaa, joka aktiivisesti edistää puolueen tavoitteita ja saa ihmiset sitoutumaan toimintaan. Meidän on kasvatettava järjestön näkyvyyttä. Toritapahtumat ja piirihallituksen kokouksia varten valmistellut kannanotot ovat erinomainen tapa ylläpitää kannatusta. Ensi vuonna meidän on kuitenkin panostettava laajempaan ja uusia äänestäjäryhmiä tavoittavaan toimintaan.

Erityisesti haluan panostaa paikallisosastojen ja piirin väliseen yhteistyöhön ja viestintään, jotta saamme yhdessä suunniteltua aidosti osallistavan vaalikiertueen eduskuntavaaleja varten. Piirin puheenjohtajana ja eduskuntavaaliehdokkaana minulle on tärkeää, että jokainen ehdokas menestyy mahdollisimman hyvin. Esittelen tarkemmin ajatuksiani tulevissa kirjoituksissani sekä syyspiirikokouksen puheenvuorossani.

Yhteistyön tiivistäminen erittäin aktiivisten Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten kanssa sekä poliittisen paineen lisääminen säännöllisesti kannanottoja julkaisemalla ovat mielestäni tärkeitä kehityskohteita, jotka voivat johdattaa puoleen kolmanteen kansanedustajapaikkaan Varsinais-Suomesta. Tehokkaalla johtamisella ja resurssien käytöllä tämä on mahdollista toteuttaa unohtamatta vanhoja kohderyhmiä ja toimintamalleja.

Siispä hyvä Vasemmistoliiton varsinaissuomalainen jäsen! Ota yhteyttä perusosastoosi ja selvitä mitä piirijärjestölle kuuluu. Tehdään seuraavan vuoden jokaisessa vaalissa meille vaalivoitto. Vähäosaisten ja duunareiden tulevaisuus seuraavan neljän vuoden aikana on juuri nyt vahvasti meidän aktiivisuudesta ja työstä kiinni. Tulen mielelläni myös tapaamaan teitä esimerkiksi kokouksiinne ja tapahtumiinne, joten olkaa rohkeasti yhteydessä sähköpostitse osoitteseen pekka@pekkarantala.fi tai puhelimitse numeroon 044 252 0351.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *